Arcplasztika műtét nélkül – milyen eredmény várható?

Számos olyan lehetőséget kínálnak a kozmetikai szalonok, amelyek arcplasztika műtét nélkülgyakorlatilag arcplasztika műtét nélkül, különféle készülékek használatával, értékes hatóanyagoknak a bőrbe juttatásával érik el a bőrfiatalítást. Ezek hátránya azonban az, hogy gyakran kell ismételni azokat, ami viszonylag magas költségekkel járhat, a bőr állapotától függően pedig egy idő után nem nyújtják a várt eredményeket. Kijelenthető tehát, hogy az arcplasztika műtét nélkül csak időszakos megoldást jelenthet és az évek alatt az egekbe szökhet a különböző kezelésekre költött összeg.

Akik biztos és végleges megoldást szeretnének, a jelentős lifting-hatással bíró arcplasztika javasolt, mely ráadásul a nyakon megereszkedett, lógó bőr problémájára is megoldást kínál. Az arcplasztika – akár szemhéjplasztikával és nyakplasztikával kombinálva – megemeli a kontúrokat, az arc újra fiatalos lesz. Az eredmények körülbelül hat hét múlva lesznek véglegesek és a feszes bőrnek köszönhetően megnő az önbizalom, egyszerűbb lesz a sminkelés, a páciens kinézete éveket fiatalodhat. Mindez ráadásul úgy érhető el, hogy a hajvonalban ejtett metszések gyakorlatilag láthatatlanok a jövőben.

Milyen arcplasztikai beavatkozások léteznek?

Az arcplasztika alkalmas arra, hogy éveket fiatalodjon, és az arcbőr megemelésénél fogva a ráncok eltűnjenek. Érdemes akár saját zsírral történő ráncfeltöltéssel is kombinálni, de a nyaki petyhüdt bőr feszesítése is a komplett arcplasztika részét képezi. Mivel csak ritkán fordul elő, hogy az arc egyes részei egyformán öregednek, így akár a szemhéjplasztika is elegendő lehet ahhoz, hogy tekintete fiatalosabbá váljon. A tökéletes eredmény eléréséhez mindig egyénre szabott konzultáció és műtéti terv vezet, melyet arcplasztika specialista végez. Arcplasztikai beavatkozások közé tartozik még az orrplasztika is, hiszen arcunk közepén helyezkedik el. Éppen ezért kiemelt jelentősége van formájának és méretének, ez az egyik első, amit a másik emberen észreveszünk.

A ráncfeltöltés lehetséges verziói – Milyen anyaggal történik a ráncfeltöltés?

A ma ráncfeltöltés terén használatos alapanyagok közül talán a leggyakrabban választott a hyaluronsav, amely gyakorlatilag jelen van a bőrben is, bár tény, hogy mennyisége az évekkel csökken. Azzal, hogy az arcbőr alá vékony tűvel bejuttatja ezt az értékes hatóanyagot a szakember, elérhető, hogy akár egy éven keresztül teljesen eltűnjenek a ráncok az érintett területről.

Arcplasztika műtét nélkül: hyaluronsavas feltöltés

A beavatkozás csak 15-30 percet vesz igénybe a kezelendő felület nagyságától, és a helyi érzéstelenítésnek hála komolyabb fájdalommal sem kell számolni. A hylauronsav kiválóan alkalmas arra, hogy megkösse a vizet a bőrben, ezáltal hidratálttá varázsolja még az öregedő bőrt is. Mivel folyamatosan bomlik le, így egyre kevesebb nedvesség megkötésére képes. A teljesen természetes anyag egyébként maximális biztonsággal alkalmazható és ma már olyan készítmények is napvilágot láttak, melyeket a ráncfeltöltéssel egyidejűleg alkalmazva annak hatékonysága fokozható.

Az orrplasztikai műtétek okai

Alapvetően kétféle orrműtét típust különböztetünk meg. orrplasztika korrigálás

  • Az egyik – és talán gyakrabb eset – az egészségügyi okból kifolyólag történő beavatkozás. Ekkor általában orrsövényműtét vagy orrpolip eltávolítására van szükség. Az orrsövényferdülés korrigálása egyértelműen megszünteti az egészségügyi panaszokat, a páciens búcsút mondhat a horkolásnak, kevésbé szenved majd felső-légúti megbetegedésektől, és a sokak által ismert „orrhang” is megszűnik a műtétet követően.
  • A másik esetben szépészeti céllal fordulnak orvoshoz a páciensek. Ilyenkor az orr formáján kívánnak változtatni és legtöbbször ez külső változások formájában jelenik meg.

Amennyiben önbizalommal kapcsolatos problémákat okoz az orr deformitása, úgy magabiztossá válnak a mindennapok, és végre sikerül örömmel a tükörbe pillantani.

Categories: Uncategorized